Боклуците падат, падат от небето…

10 04 2009

Правителството Станишев обяви нещо като извънредно положение за боклуците в София. И следвайки придобития си напоследък навик да създава кризисни центрове, ни направи и още един, този път с идеята да извози всички боклуци от столицата (или поне боклуците, които са толкова незначителни, че да могат да бъдат изхвърлени. Съдбата на депутатите остава все още неизвестна).

Дали решението е политическо? Несъмнено. Станишев и тези около него използват боклуците като нескопосана сцена за показване на политически мускули (след скандалите напоследък със сигурност имат нужда). Видно е, че боклуците далеч не са толкова, колкото бяха преди да кажем десетина дни. И точно нормализирането на обстановката катализира действие. Момента се изплъзва, другари!

Дали това ще повлияе на целокупното народонаселение по някакъв смислен начин? Съмнително. Гореспоменатото българско човечество се дели на две големи групи – привърженици на Б.Б. и всички останали. Оказва се, че дори да хванат Б. Б. в грозна сценка (нека сами да се досетим каква) с деца, животни или електроуреди това няма да промени абсолютно по никакъв начин мнението на верните му фенове. В крайна сметка защо биха оставили обективни факти и установени истини по някакъв начин да повлияят на ясната им представа за любимия лидер? Почти невъзможно. Справка: фиаското с икономическия дебат в Канал 1. Колкото до втората група – те нямат и нужда от убеждаване да гласуват против Бойко.

Тоест, виждаме, че цялото кризисно театро има съмнителна полза. Меко казано. В крайна сметка дали трябва въобще да го има? Накратко – да. Като софиянец просто не мога да си затворя очите и, опасявам се, носа пред това, на което е подложен горкият столичен град. Вървейки си тази вечер около НДК, по Патриарха, Графа, и стигайки чак долу до Орловия мост и Иван Асен II, имаше една миризма която неизменно се смесваше с дъхавата пролет, а именно – не по-малко дъхавите зловония които се разнасяха от преливащите контейнери. И макар че несъмнено има известна романтика млади влюбени двойки да се целуват на фона на водопад от смърдящи отпадъци и сред глутници от улични помияри, не мисля, че това е столицата, която искаме да видим.

В крайна сметка въпреки болезнената политизация на проблема, той несъмнено съществува и повечето софиянци като че ли просто ще бъдат щастливи ако НЯКОЙ, който и да е, се трогне и извози планините от гадости, в които скоро ще е възможно и да плуваме. Даже имам и една конструктивна идея – защо не направим най-после и една смислена заменка: ще заменим много декара гори за едно малко сметище наблизо. И там ще изхвърлим столичните боклуци и… някои от столичните политици. Да си правят компания – не за друго!

Advertisements

Actions

Information

One response

10 04 2009
Ели

Така е, за съжаление е ужасен пейзажа с преливащите кофи и уличните кучета – все проблеми, които са там от много време и които всъщност са разрешими, ако един кмет има воля.
А как ли ще се бори Бойко с финансовата криза, след като не може да се справи с няколко пълни кофи? Дори неговите фенове не знаят, май…

P.S. Харесва ми представата ти за романтика… :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: